Hvornår var sidste gang Mammoth Mountain brød ud?
Hvornår var sidste gang Mammoth Mountain brød ud?

Video: Hvornår var sidste gang Mammoth Mountain brød ud?

Video: Hvornår var sidste gang Mammoth Mountain brød ud?
Video: Кемпинг в СНЕГУ - Лагерь искупления NARNIA 2024, April
Anonim

Teknisk set, Mammoth Mountain er ikke en aktiv vulkan. Ifølge Smithsonians Global Volcanism Program er "aktiv" en beskrivelse forbeholdt vulkaner, der har brød ud i sidst 10.000 år (Holocæn), og den sidste udbrud fra Mammoth Mountain var ~57.000 år siden1.

Heraf, er Mammoth Mountain en aktiv vulkan?

Det vulkan er stadig aktiv med mindre udbrud, hvoraf det største var et mindre phreatisk (damp)udbrud for 700 år siden. Mammoth Mountain ligger også på den sydlige ende af Mono-Inyo-kæden af vulkansk kratere.

Ved også, hvornår Long Valley Caldera sidst brød ud? 760.000 år siden

Så er Mammoth Mountain aktiv i dvale eller uddød?

Teknisk set, Mammoth Mountain er ikke en aktiv vulkan. Ifølge Smithsonians Global Volcanism Program, aktiv ” er en beskrivelse forbeholdt vulkaner, der er gået i udbrud i de sidste 10.000 år (holocæn), og det sidste udbrud fra kl. Mammoth Mountain var ~57.000 år siden1.

Hvilken slags vulkan er Mammoth Mountain?

Mammoth Mountain, et lavakuppelkompleks, ligger på den sydvestlige topografiske rand af Long Valley Caldera . Den 3.369 m (11.053 ft) høje vulkan ligger vest for den strukturelle rand af caldera og anses for at repræsentere et magmatisk system adskilt fra Long Valley Caldera og Mono-Inyo kratere.

Anbefalede: