Hvad er pH-niveauet af blegemiddel?
Hvad er pH-niveauet af blegemiddel?

Video: Hvad er pH-niveauet af blegemiddel?

Video: Hvad er pH-niveauet af blegemiddel?
Video: What Is The pH Scale | Acids, Bases & Alkalis | Chemistry | FuseSchool 2024, Kan
Anonim

pH af Blege

Hovedingrediensen i husholdningen blege isnatriumhypochlorit. Dette fortyndes normalt med vand til en koncentration på cirka 5 procent. Det pH af denne løsning er cirka 11.

Er blegemiddel derfor en syre eller en base?

Til husholdningsbrug, blege indeholder normalt 5% natriumhypochlorit, hvilket giver den en pH på omkring 11 og gør den let irriterende for huden. Koncentreret blege (10-15% natriumhypochlorit) er meget alkalisk (pH ~13) og er nu så ætsende, at det kan brænde huden ved kontakt. NaOCl som et pulver og som en opløsning.

hvad har en pH på 13?

pH-værdi H+ Koncentration i forhold til rent vand Eksempel
11 0.000 1 ammoniakopløsning
12 0.000 01 sæbevand
13 0.000 001 blegemiddel, ovnrens
14 0.000 000 1 flydende afløbsrens

Ydermere, øger blegemiddel pH?

Blege er dybest set ph neutral. Det vil hæve det ph lidt, når det tilsættes, men efterhånden som kloren blev opbrugt, bliver den vilje falde ned igen. Nogle af de billigere ting, og de højere koncentrationer har mere lud, hvilket vil hæve ph lidt men igen, i de fleste tilfælde, ph neutral (langsigtet).

Hvad er pH-niveauet for ammoniak?

Ammoniak er moderat basisk, har en 1,0 M vandig opløsning en pH på 11,6, og hvis en stærk syre tilsættes til en sådan opløsning, indtil opløsningen er neutral ( pH = 7), 99,4% af ammoniak molekyler protoneres.

Anbefalede: