Hvordan beskriver man et vulkanudbrud?
Hvordan beskriver man et vulkanudbrud?

Video: Hvordan beskriver man et vulkanudbrud?

Video: Hvordan beskriver man et vulkanudbrud?
Video: Hvornår sker vulkanudbruddet 2024, April
Anonim

Vulkanudbrud . EN vulkanudbrud opstår, når smeltet sten, aske og damp strømmer gennem en udluftning i jordskorpen. Vulkaner er beskrevet som aktiv (i udbrud ), hvilende (ikke i udbrud på nuværende tidspunkt), eller uddød (der er ophørt udbrud ; ikke længere aktiv).

Og hvad forklarer vulkanen?

EN vulkan er en åbning i jordskorpen, hvorigennem lava, vulkansk aske, og gasser slipper ud. Under en vulkan , flydende magma indeholdende opløste gasser stiger gennem revner i jordskorpen.

Efterfølgende er spørgsmålet, hvad er vulkanens korte svar? Det Kort svar : A vulkan er en åbning på overfladen af en planet eller måne, der tillader materiale, der er varmere end omgivelserne, at undslippe fra dens indre. Når dette materiale slipper ud, forårsager det et udbrud. Lavafontæne ved Kilauea Vulkan , Hawaii.

Ved også, hvad kan du sige om Volcano?

EN vulkan er et bjerg, der har lava (varm, flydende sten), der kommer ud fra et magmakammer under jorden, eller som gjorde det tidligere. Vulkaner dannes ved bevægelse af tektoniske plader. Jordskorpen er opdelt i 17 store, stive tektoniske plader. Disse flyder på et varmere, blødere lag i sin kappe.

Hvad er den største vulkan i verden?

Mauna Loa er andenpladsen til Tamu Massif for verdens største vulkan. Også en enorm havvulkan, Mauna Loa er en af fem vulkaner på Big Island of Hawaii. Dens seneste udbrud var i 1984, og Mauna Loa har spyet lava 33 gange i de seneste 170 år.

Anbefalede: