Hvordan forudsiger du tegnet på entropi?
Hvordan forudsiger du tegnet på entropi?

Video: Hvordan forudsiger du tegnet på entropi?

Video: Hvordan forudsiger du tegnet på entropi?
Video: Brian Greene Explains String Theory & Wormholes 2024, April
Anonim

Entropi stiger, når du går fra fast til flydende til gas, og du kan forudsige om entropi ændring er positiv eller negativ ved at se på faserne af reaktanterne og produkterne. Når der er en stigning i gasmoler, entropi vil stige.

Udover dette, hvad er tegnet på entropi?

hvor er skilt af ΔG afhænger af tegn af ændringerne i entalpi (ΔH) og entropi (AS). Det skilt af ΔG vil ændre sig fra positiv til negativ (eller omvendt), hvor T = ΔH/ΔS. I tilfælde, hvor ΔG er: negativ, er processen spontan og kan fortsætte i fremadgående retning som skrevet.

På samme måde, hvilke faktorer påvirker entropi? energi inden for et system. Et stofs entropi stiger med dets molekylvægt og kompleksitet og med temperatur . Entropien stiger også, når trykket eller koncentrationen bliver mindre. Entropier af gasser er meget større end for kondenserede faser.

Simpelthen, hvordan bestemmer du højere entropi?

Faste stoffer har de færreste mikrotilstande og dermed de laveste entropi . Væsker har flere mikrotilstande (da molekylerne kan oversætte) og har dermed en højere entropi . Når et stof er en gas, har det mange flere mikrotilstande og har dermed højeste entropi . Blanding af stoffer vil øge entropi.

Hvad er entropienheden?

SI enhed til Entropi (S) er Joule per Kelvin (J/K). En mere positiv værdi af entropi betyder, at en reaktion er mere tilbøjelig til at ske spontant.

Anbefalede: