Hvad er lamellerne i en kloroplast?
Hvad er lamellerne i en kloroplast?

Video: Hvad er lamellerne i en kloroplast?

Video: Hvad er lamellerne i en kloroplast?
Video: Chloroplasts - Structure 2024, April
Anonim

EN lamel (flertal: " lameller ") i biologi refererer til et tyndt lag, membran eller plade af væv. En anden forekomst af cellulær lameller , kan ses i kloroplaster . Thylakoid membraner er faktisk et system af lamellær membraner arbejder sammen, og er differentieret til forskellige lamellær domæner.

Hvad er i forhold til dette funktionen af lamellen i kloroplasten?

Grana fungerer i lysreaktioner af fotosyntese. Lamel: En pladelignende membran fundet i en chloroplast af en autotrofisk celle . De fungerer som en type væg, hvor kloroplaster kan fastgøres inden i, hvilket opnår det maksimalt mulige lys.

For det andet, hvad er stroma-lamellernes funktion? er den hule rørlignende kanal, der er parret med en stak thylakoider ( Granum ). Det transporterer næringsstoffer og stoffer, der er nødvendige for thylakoiderne for at holde organellen i live og funktion.

Ligeledes, hvad er en lamel i planter?

Midten lamel er et lag, som cementerer cellevæggene af to tilstødende plante celler sammen. Det er det første dannede lag, som aflejres på tidspunktet for cytokinese. I en moden plante celle det er det yderste lag af cellevæggen. I planter , danner pektinerne et samlet og kontinuerligt lag mellem tilstødende celler.

Hvad er forskellen mellem grana lameller og stroma lameller?

Det lameller som udgør granum i chloroplast kaldes granal lameller eller thylakoider. Det grana stak gaver i stroma er forbundet med membranøse lameller kendt som stroma lameller.

Anbefalede: