Kan en firkant have én ret vinkel?
Kan en firkant have én ret vinkel?

Video: Kan en firkant have én ret vinkel?

Video: Kan en firkant have én ret vinkel?
Video: ЛЮБОВЬ С ДОСТАВКОЙ НА ДОМ (2020). Романтическая комедия. Хит 2024, April
Anonim

EN firkant er givet som at 1: alle sider er ækvivalente og 2: to af vinklerne tilføjer til 90 grader. De modsatte hjørner af en firkantet er ret vinkler. Det firkant er ikke en rombe.

Heraf, hvad er en firkant med én ret vinkel?

Et kvadrat kan defineres som en rombe, der også er et rektangel – med andre ord et parallelogram med fire kongruente sider og fire ret vinkler. Et trapez er en firkantet med præcis en par parallelle sider. (Der kan være en vis forvirring om dette ord afhængigt af hvilket land du er i.

For det andet, kan en firkant kun have ét par modsatte rette vinkler? En trapez er en firkant med et par modsatte sider parallelle. Det kan har rette vinkler (en ret trapez), og det kan den har kongruente sider (ligebenet), men disse er ikke påkrævet.

Desuden, kan en firkant have 1 rette vinkler?

Summen af to modsatte vinkler af en firkantet er 172', og de to andre vinkler er lige. En speciel firkant har modsatte sider, der er parallelle og en af vinkler er en ret vinkel.

Hvad har kun én ret vinkel?

Det ret trekant har én 90 graders vinkel og to akutte (< 90 grader ) vinkler. Da summen af vinklerne i en trekant altid er 180 grader De to sider af trekanten, der er ved ret vinkel kaldes benene og siden modsat af ret vinkel kaldes hypotenusen.

Anbefalede: