Hvad har prokaryote celler i stedet for en kerne?
Hvad har prokaryote celler i stedet for en kerne?

Video: Hvad har prokaryote celler i stedet for en kerne?

Video: Hvad har prokaryote celler i stedet for en kerne?
Video: Prokaryotic vs. Eukaryotic Cells (Updated) 2024, Marts
Anonim

Det Prokaryot celle

Prokaryoter er encellede organismer, der mangler organeller eller andre indre membranbundne strukturer. Derfor har de gør ikke har -en kerne , men i stedet generelt har et enkelt kromosom: et stykke cirkulært, dobbeltstrenget DNA placeret i et område af celle kaldet nukleoiden

Simpelthen så, har prokaryote celler en kerne?

Opdelingen mellem prokaryoter og eukaryoter betragtes normalt som den vigtigste forskel eller forskel mellem organismer. Forskellen er den eukaryote celler har en "sand" kerne indeholdende deres DNA, hvorimod prokaryote celler gør ikke har en kerne . Prokaryoter mangler mitokondrier og kloroplaster.

Man kan også spørge, hvordan overlever prokaryote celler uden en kerne? Selvom prokaryoter gør ikke har en kerne (eller andre membranbundne organeller), de gør har stadig DNA. DNA'et er en enkelt løkke i et område af celle kaldet nukleoidregionen (se billede). At gengive celle , replikeres DNA-løkken, og en kopi flyttes til hver side af celle som en del af binær fission.

Desuden, hvorfor har prokaryote celler ikke en kerne?

Prokaryoter har deres genomiske DNA koncentreret og lokaliseret til et lille område inden for celle (nukleoidregion). Så det er ikke helt korrekt at sige det prokaryoter har ikke en kerne . Det celle kan frigive DNAser til cytoplasmaet for at nedbryde viralt DNA, med reduceret risiko for at nedbryde sit eget DNA.

Hvad gør kernen i en prokaryot celle?

Nucleoid Region Selvom de gør ikke har en kerne , prokaryote celler lagrer stadig deres gener på kromosomerne og regulerer stadig deres DNA. Disse celler udføre mange af disse DNA-funktioner på et særligt sted kaldet nukleoidområdet. Nukleoidregionen indeholder proteiner og typisk kun ét cirkulært kromosom.

Anbefalede: