Hvornår blev scanningsprobemikroskoperne opfundet?
Hvornår blev scanningsprobemikroskoperne opfundet?

Video: Hvornår blev scanningsprobemikroskoperne opfundet?

Video: Hvornår blev scanningsprobemikroskoperne opfundet?
Video: Atomic Imagery & The Scanning Probe Microscope | Arbor Scientific 2024, April
Anonim

De schweiziske videnskabsmænd Dr. Gerd Binnig og Dr. Heinrich Rohrer er anerkendt for at være grundlæggerne af SPM. De opfundet den første scanning tunneling mikroskop (STM) i 1981, mens han arbejdede på IBM's Zurich Research Center.

Heraf, hvordan fungerer et scanningsprobemikroskop?

Scanning probe mikroskopi bruges til at skabe billeder af overflader og strukturer i nanoskala eller manipulere atomer for at flytte dem i specifikke mønstre. Det involverer en fysisk sonde at scanninger over overfladen af en prøve indsamler data, der bruges til at generere billedet eller manipulere atomerne.

For det andet, kan du se atomer ved hjælp af et scanning tunneling mikroskop? Ingen en nogensinde har set en atom . Bølgelængden af synligt lys er mere end 1000 gange større end en atom , så lys kan ikke bruges til se en atom . Scanning tunneling mikroskoper arbejde ved at flytte en sondespids hen over en overflade vi ønsker at billede. Probespidsen er ekstremt skarp – bare en eller to atomer på sit punkt.

Desuden, hvordan adskiller et scanningsprobemikroskop sig fra et elektronmikroskop?

Elektronmikroskoper bruge elektromagnetiske eller elektrostatiske linser og en stråle af ladede partikler (i stedet for lys) til at se partikler af størrelse i nanometerskalaen, f.eks. atomer. Scanning probe mikroskopi blev udviklet i 1980'erne til at studere atomare overflader i nanoskala opløsning. Disse mikroskoper brug ikke linser.

Hvor meget koster en atomkraftmikroskopi?

En traditionel AFM maskinen er meget omfangsrig, idet den er på størrelse med et skrivebord, og omkostninger $100.000 og frem.

Anbefalede: