Hvorfor bliver stål en permanent magnet?
Hvorfor bliver stål en permanent magnet?

Video: Hvorfor bliver stål en permanent magnet?

Video: Hvorfor bliver stål en permanent magnet?
Video: Monster magnet meets blood... 2024, April
Anonim

Når et ikke-magnetisk stykke af stål er anvendt til en magnet , atomerne i den omarrangerer sig selv på en måde, der skaber en permanent magnet . Som atomerne blive justeret, skaber de en magnetisk felt, der ikke mister sin styrke. For at skabe en magnetisk felt, skal et objekts atomer være korrekt orienteret.

På samme måde, hvorfor bruges stål til at lave permanent magnet?

Stål foretrækkes til lave permanente magneter hvorimod blødt jern foretrækkes til fremstilling elektromagneter. Siden, stål har en høj tvangsfaktor, foretrækkes det til lave permanente magneter . Blød jern bruges til fremstilling elektromagneter på grund af dens høje permeabilitet og også er hysterese-sløjfen smal.

Ligeledes, hvilket materiale bruges til at lave permanent magnet og hvorfor? Permanente magneter er lavet af "hårde" ferromagnetiske materialer som f.eks alnico og ferrit, der udsættes for speciel behandling i et stærkt magnetfelt under fremstillingen for at tilpasse deres indre mikrokrystallinske struktur, hvilket gør dem meget svære at afmagnetisere.

Derudover, hvordan skabes en permanent magnet?

Den vigtigste måde at permanente magneter er oprettet er ved at opvarme et ferromagnetisk materiale til en vigtig høj temperatur. Temperaturen er specifik for hver type metal, men den har den effekt, at den justerer og "fikserer" domænerne i magnet i en permanent position.

Hvorfor er det svært at magnetisere stål?

Stål har lav permeabilitet. Derfor er det meget i et eksternt magnetfelt svært at magnetisere . Derfor stål holdes i et eksternt magnetfelt i lang tid, så det kan få magnetiske egenskaber og fungere som en magnet.

Anbefalede: