Hvilket udsagn repræsenterer termodynamikkens anden lov?
Hvilket udsagn repræsenterer termodynamikkens anden lov?

Video: Hvilket udsagn repræsenterer termodynamikkens anden lov?

Video: Hvilket udsagn repræsenterer termodynamikkens anden lov?
Video: Second Law of Thermodynamics - Heat Energy, Entropy & Spontaneous Processes 2024, Kan
Anonim

Det Termodynamikkens anden lov anfører, at hele universets entropitilstand, som et isoleret system, altid vil stige over tid. Det anden lov anfører også, at ændringerne i entropien i universet aldrig kan være negative.

Hvad betyder termodynamikkens anden lov?

Den første Termodynamikkens lov siger, at energi ikke kan skabes eller ødelægges; den samlede mængde energi i universet forbliver den samme. Det Termodynamikkens anden lov handler om energikvaliteten. Den siger, at efterhånden som energi overføres eller omdannes, går mere og mere af den til spilde.

For det andet, hvilke eksempler beskriver termodynamikkens anden lov? Den anden lov siger, at der eksisterer en nyttig tilstandsvariabel kaldet entropi S. Ændringen i entropi delta S er lig med varme transfer delta Q divideret med temperaturen T. Et eksempel på en reversibel proces er ideelt at tvinge en strøm gennem et indsnævret rør.

Udover ovenstående, hvilket udsagn beskriver bedst termodynamikkens anden lov?

Det termodynamikkens anden lov angiver, at den totale entropi af et isoleret system aldrig kan falde over tid, og er konstant, hvis og kun hvis alle processer er reversible. Isolerede systemer udvikler sig spontant hen imod termodynamisk ligevægt, tilstanden med maksimal entropi.

Hvad er entropienheden?

SI enhed til Entropi (S) er Joule per Kelvin (J/K). En mere positiv værdi af entropi betyder, at en reaktion er mere tilbøjelig til at ske spontant.

Anbefalede: