Hvorfor påvirker soludbrud elektronikken?
Hvorfor påvirker soludbrud elektronikken?

Video: Hvorfor påvirker soludbrud elektronikken?

Video: Hvorfor påvirker soludbrud elektronikken?
Video: Why solar storms may cause problems for electronics 2024, Kan
Anonim

Den reelle fare er dog Solar Superstorme, der er kraftfulde soludbrud (eller Coronal Mass Ejections), der kan have kraftige effekter på alle elektronik enhed på jorden. Hvis den er kraftig nok til at bryde Jordens magnetfelt, så kan EMR forstyrre satellitter og radiokommunikation.

Ved du også, kan soludbrud beskadige elektronik?

Hvis en enorm soludbrud som den, der ramte Jorden for 150 år siden, ramte os i dag, den kunne slå vores elnet, satellitkommunikation og internettet ud. En ny undersøgelse viser, at en sådan begivenhed sandsynligvis er inden for det næste århundrede.

For det andet, hvad er virkningerne af soludbrud på teknologien? Den eksplosive varme fra en soludbrud kan ikke nå hele vejen til vores klode, men det kan elektromagnetisk stråling og energiske partikler bestemt. Soludbrud kan midlertidigt ændre den øvre atmosfære og skabe forstyrrelser med signaltransmission fra f.eks. en GPS-satellit til Jorden, hvilket får den til at være væk med mange yards.

Også at vide er, hvorfor soludbrud påvirker elnettene?

SOLFLAS KAN MIDLERTIDIG ÆNDRE JORDENS ØVRE ATMOSFÆRE OG SKABE FORBINDELSER MED SIGNALOVERFØRSEL OG ELEKTRISK STRØMNET . Soludbrud kan forårsage strøm hopper i det elektriske gitter på grund af disse kraftige magnetiske bølger, og kan skade strøm kilder direkte forbundet til gitter , store og små.

Hvorfor er soludbrud farlige?

Soludbrud og CME'er udgør ingen direkte trussel mod mennesker - Jordens atmosfære beskytter os mod stråling fra rumvejr. (Hvis en astronaut ude i rummet bliver bombarderet med højenergipartiklerne fra en CME, kan han eller hun blive alvorligt såret eller dræbt. Men de fleste af os behøver ikke at bekymre sig om den situation.)

Anbefalede: