Hvad er lac operon model?
Hvad er lac operon model?

Video: Hvad er lac operon model?

Video: Hvad er lac operon model?
Video: The lac Operon Explained 2024, Kan
Anonim

Det lac operon ( laktoseoperon ) er en operon nødvendig for transport og stofskifte af laktose i Escherichia coli og mange andre enteriske bakterier. Genproduktet af lacZ er β-galactosidase, som spalter laktose , et disaccharid, til glucose og galactose.

Desuden, hvad er lac operon, og hvordan virker det?

Det lac , eller laktose , operon findes i E. coli og nogle andre enteriske bakterier. Det her operon indeholder gener, der koder for proteiner, der er ansvarlige for transport laktose ind i cytosolen og fordøjer det til glukose. Denne glukose bruges derefter til at lave energi.

Efterfølgende er spørgsmålet, hvad er funktionen af Lac A? Disse omtales som lac z, lac y, og lac a . Det lac z-genet koder for beta-galactosidase, den lac y-genet koder for en permease, og lac a genet koder for transacetylase-enzymet. Tilsammen virker disse genprodukter til at importere laktose til celler og nedbryde den til brug som fødekilde.

Hvad er lac operon-modellen brugt til at demonstrere i forhold til dette?

Det lac operon er en operon eller gruppe af gener med en enkelt promotor (transskriberet som et enkelt mRNA). Generne i operon koder for proteiner, der gør det muligt for bakterierne bruge laktose som energikilde.

Hvordan induceres lac operon?

Når induceren, laktose , tilsættes, binder det til repressoren og ændrer repressorens form for at eliminere binding til operatøren. Så længe operatøren forbliver fri for repressoren, kan RNA-polymerase, der genkender promotoren, transskribere operonens strukturelle gener til mRNA. Det operon er TIL.

Anbefalede: