Hvorfor er friktionskraft ikke-konservativ?
Hvorfor er friktionskraft ikke-konservativ?

Video: Hvorfor er friktionskraft ikke-konservativ?

Video: Hvorfor er friktionskraft ikke-konservativ?
Video: Обнаружение скрытого UAP? | Выжить в черной дыре с Ави Лоэбом Obnaruzheniye skrytogo UAP? Avi Loebom 2024, April
Anonim

EN kraft siges at være ikke - konservative når arbejde udført mod det ikke bevares af kroppen, som bevæges af kraft . Et almindeligt eksempel på ikke - konservative type kraft er friktionsbestemt kraft . Når en krop bevæges imod friktion , der kræves arbejde for at overkomme friktion . Arbejde er energi, og som sådan kan det ikke gå tabt.

Desuden, er friktion en konservativ kraft?

EN konservativ kraft er en kraft med den egenskab, at det samlede arbejde, der udføres ved at flytte en partikel mellem to punkter, er uafhængig af den taget vej. Gravitationel kraft er et eksempel på en konservativ kraft , mens friktionskraft er et eksempel på en ikke- konservativ kraft.

Man kan også spørge, hvad er meningen med ikke-konservativ kraft? Ikke - konservative kræfter er dissipative kræfter såsom friktion eller luftmodstand. Disse kræfter tage energi væk fra systemet efterhånden som systemet skrider frem, energi som du ikke kan få tilbage. Disse kræfter er stiafhængige; derfor er det vigtigt, hvor objektet starter og stopper.

På samme måde kan du spørge, hvad er konservativ kraft og ikke-konservativ kraft?

Definition: Værket a konservativ kraft gør på et objekt ved at flytte det fra A til B er vejuafhængig - det afhænger kun af bevægelsens endepunkter. For en ikke - konservative (eller dissiperende) kraft , det arbejde, der udføres ved at gå fra A til B, afhænger af den valgte vej. Eksempler: friktion og luftmodstand.

Hvad er konservativ kraft beviser, at gravitationskraften er konservativ, mens friktionskraften er ikke-konservativ?

Derfor vil ethvert vandret arbejde udført på objektet ikke tage højde for gravitationel arbejde færdigt. Derfor gravitationel arbejde er konservative . På den anden side friktionsbestemt udført arbejde stiger med den vej, som objektet dækker, selv om friktionskraft forbliver konstant.

Anbefalede: