Hvad er sandt for både fotosyntese og cellulær respiration, de kræver ilt som reaktant?
Hvad er sandt for både fotosyntese og cellulær respiration, de kræver ilt som reaktant?

Video: Hvad er sandt for både fotosyntese og cellulær respiration, de kræver ilt som reaktant?

Video: Hvad er sandt for både fotosyntese og cellulær respiration, de kræver ilt som reaktant?
Video: Photosynthesis (UPDATED) 2024, Kan
Anonim

Det korrekt svaret er ' de kræver organeller'. Mitokondrierne er den organel, der letter respiration og chloroplasten letter fotosyntese . Cellulær respiration kræver oxygenreaktant , fotosyntese kræver carbondioxid. Fotosyntese kræver lysenergi fra solen, ikke respiration.

Hvad er desuden sandt for både fotosyntese og cellulær respiration?

Svarekspert verificeret. Ligningen for fotosyntese er kuldioxid + vand + lys = sukker + ilt. Ligningen for cellulær respiration er sukker + ilt = kuldioxid + vand + frigivet energi. Vand er involveret i begge reaktioner, men det er et biprodukt i respiration.

Man kan også spørge, hvordan er fotosyntese og cellulær respiration ens og forskellige? Fotosyntese involverer brug af energi fra sollys, vand og kuldioxid til at producere glukose og ilt. Cellulær respiration bruger glukose og ilt til at producere kuldioxid og vand. For eksempel syntetiserer og bruger begge processer ATP, energivalutaen.

Efterfølgende er spørgsmålet, hvilke roller ilt spiller i fotosyntese og i cellulær respiration?

I cellulær respiration , ilt bruges til at nedbryde glukose og frigive kemisk energi og varme i processen. Kuldioxid og vand er produkter af denne reaktion. På niveau med individuelle trin, fotosyntese er ikke bare cellulær respiration køre baglæns.

Hvad er forholdet mellem fotosyntese og cellulær respiration quizlet?

Fotosyntese fjerner kuldioxid fra atmosfæren, og cellulær respiration sætter den tilbage. Fotosyntese frigiver ilt til atmosfæren, og cellulær respiration bruger den ilt til at frigive energi fra maden.

Anbefalede: