Hvad er koordinatgitter?
Hvad er koordinatgitter?

Video: Hvad er koordinatgitter?

Video: Hvad er koordinatgitter?
Video: Introduction to Coordinate Planes + Vocabulary | Math with Mr. J 2024, Kan
Anonim

EN koordinatgitter har to vinkelrette linjer, eller akser, mærket som tallinjer. Den vandrette akse kaldes x-aksen. Den lodrette akse kaldes y-aksen. Punktet, hvor x-aksen og y-aksen skærer hinanden, kaldes origo. Tallene på en koordinatgitter bruges til at lokalisere punkter.

Heri, hvad er kvadranterne på et koordinatgitter?

Akserne i et todimensionelt kartesisk system deler fly ind i fire uendelige områder, kaldet kvadranter , hver afgrænset af to halvakser. Disse er ofte nummereret fra 1. til 4. og betegnet med romertal: I (hvor tegnene for (x;y) koordinater er I (+;+), II (−;+), III (−;−) og IV (+;−).

Man kan også spørge, hvad er et eksempel på et koordinatplan? EN koordinatplan består af to tallinjer, der skærer hinanden, den ene løber vandret, den anden løber lodret. Den vandrette tallinje på a koordinatplan er kendt som x-aksen. Den lodrette tallinje på a koordinatplan er kendt som y-aksen.

Desuden, hvad er koordinaterne på en graf?

Et ordnet par (x, y) repræsenterer en position af et punkt på a koordinatgraf , hvor x er tallet på x-aksen, som punktet flugter med, og y er tallet på y-aksen, som punktet flugter med. Tallene x og y i det ordnede par (x, y) kaldes koordinater.

Er kvadrant 1 positiv eller negativ?

I kvadrant I er både x– og y-koordinaterne positive; i Kvadrant II , x-koordinaten er negativ, men y-koordinaten er positiv; i Kvadrant III begge er negative; og i kvadrant IV er x positiv, men y er negativ.

Anbefalede: