Hvad kan g3p konverteres til?
Hvad kan g3p konverteres til?

Video: Hvad kan g3p konverteres til?

Video: Hvad kan g3p konverteres til?
Video: Photosynthesis - Light Dependent Reactions and the Calvin Cycle 2024, Kan
Anonim

Noget af dette G3P bruges til at regenerere RuBP for at fortsætte cyklussen, men nogle er tilgængelige til molekylær syntese og bruges til at fremstille fructosediphosphat. Fructosediphosphatet bruges derefter til at fremstille glukose, saccharose, stivelse og andre kulhydrater.

Simpelthen, hvad bruger planter g3p til?

G3P betragtes generelt som det primære slutprodukt af fotosyntese, og det kan bruges som et umiddelbart næringsstof, kombineret og omarrangeret til dannelse af monosaccharidsukkere, såsom glukose, som kan transporteres til andre celler eller pakkes til opbevaring som uopløselige polysaccharider som f.eks. stivelse.

Ved også, hvordan g3p bliver til pyruvat? At lave G3P fra glucose phosphoryleres først glucosen med ATP og omarrangeres til fructose-6-phosphat, og en anden fosfatgruppe tilsættes fra en anden ATP. Fire mindre fri energi trin derefter tage DPG til pyruvat , med produktion af fire molekyler ATP.

Ved også, hvad er g3p, og hvordan bliver det til glukose?

EN G3P molekyle indeholder tre faste kulstofatomer, så det tager to G3P'er at bygge en seks-kulstofatomer glukose molekyle. Det ville tag seks drejninger af cyklussen, eller 6 CO2?starttekst, C, O, sluttekst, start sænket skrift, 2, sænket slutning, 18 ATP og 12 NADPH, for at producere et molekyle af glukose.

Hvad er g3p i Calvin cyklus?

I den første fase af Calvin cyklus , er et CO. 2 molekyle inkorporeret i et af to tre-carbon molekyler (glyceraldehyd 3-phosphat eller G3P ), hvor den bruger to molekyler ATP og to molekyler NADPH, som var blevet produceret i det lysafhængige stadie.

Anbefalede: