Hvad er forskellen mellem elektrostatisk potentiale og elektrostatisk potentiel energi?
Hvad er forskellen mellem elektrostatisk potentiale og elektrostatisk potentiel energi?

Video: Hvad er forskellen mellem elektrostatisk potentiale og elektrostatisk potentiel energi?

Video: Hvad er forskellen mellem elektrostatisk potentiale og elektrostatisk potentiel energi?
Video: Voltage | Electric charge, electric force, and voltage | Physics | Khan Academy 2024, Kan
Anonim

Det er nej forskel mellem elektrostatisk potentialenergi og elektrisk (al) potentiel energi . Det elektrisk potentiale i et punkt er arbejdet udført af en ekstern kraft ved at flytte enhedens positiv ladning fra et vilkårligt valgt nul af potentiel (ofte uendeligt) til punktet.

På denne måde, hvad menes der med elektrostatisk potentiale?

An elektrisk potentiale (også kaldet elektrisk Mark potentiel , potentiel drop ellerthe elektrostatisk potentiale ) er den mængde arbejde, der skal til for at flytte en ladningsenhed fra et referencepunkt til et bestemt punkt inde i feltet uden at frembringe en acceleration.

Ligeledes, hvad mener du med elektrisk potentiel energi? Elektrisk potentiel energi , eller elektrostatisk potentiel energi , er en potentiel energi (målte injoules), som er resultatet af konservative Coulomb-kræfter og er forbundet med konfigurationen af et bestemt sæt punktladninger inden for et defineret system.

I betragtning af dette, hvad er forskellen mellem elektrisk potentiale og elektrisk potentiel energi?

Elektrisk potentiel energi Ue er potentiel energi opbevares, når ladninger er ude af ligevægt (som gravitationel potentiel energi ). Elektrisk potentiale er det samme, men pr. opladning, Ueq. (Nyttig ved sammenligning forskellige point.)

Hvad er potentialenheden?

Standardmetrikken enhed på el potentiel forskellen er volt, forkortet V og navngivet i ære for Alessandro Volta. En Volt svarer til en Joule per Coulomb. Fordi elektrisk potentiel forskel er udtrykt i enheder af volt, omtales det nogle gange som spændingen.

Anbefalede: