Hvad sker der, når kobberoxid reagerer med svovlsyre?
Hvad sker der, når kobberoxid reagerer med svovlsyre?

Video: Hvad sker der, når kobberoxid reagerer med svovlsyre?

Video: Hvad sker der, når kobberoxid reagerer med svovlsyre?
Video: Yr11 Neutralisation 1 - Copper oxide & Sulfuric acid 2024, Kan
Anonim

Reagerende kobber (II) oxid med svovlsyre . I dette eksperiment et uopløseligt metal oxid er reagerede med en fortyndet syre at danne et opløseligt salt. Kobber (II) oxid , et sort fast stof og farveløst fortyndet svovlsyre reagerer at producere kobber (II) sulfat, hvilket giver en karakteristisk blå farve til opløsningen.

Hvad sker der i denne forbindelse, når kobber reagerer med svovlsyre?

Kobber gør ikke reagere med fortyndet svovlsyre da dets reduktionspotentiale er højere end brints. Men koncentreret svovlsyre er et oxidationsmiddel. Så når kobber opvarmes med konc. H2SO4 , en redox reaktion opstår og syre bliver reduceret til svovldioxid.

kan kobberoxid reagere med syre? Et metal- sur reaktion er altid en redox reaktion . Siden kobber har et højere reduktionspotentiale end brint, det gør ikke reagere med ikke-oxiderende syrer som HCl eller dil. H2SO4. Kobberoxid er en svag base, og det nemt reagerer med HCl-dannende opløseligt kobber (II) chlorid og vand.

Hvad angår dette, hvilken type reaktion er kobberoxid og svovlsyre?

Kobber (II) oxid vilje reagere med svovlsyre at skabe vand og kobber (II) sulfat. Det her reaktion kunne klassificeres som en dobbelt forskydning reaktion eller en neutralisering reaktion (metal oxider har grundlæggende egenskaber i vand).

Hvorfor reagerer kobber ikke med svovlsyre?

Svar: Kobber reagerer ikke med fortyndet svovlsyre . Så, ingen reaktion finder sted, når det er fortyndet svovlsyre hældes på en kobber plade. Men når man er koncentreret svovlsyre hældes over kobber plade, opbrusning observeres. Dette sker på grund af dannelse af brintgas.

Anbefalede: