Hvor i mitokondrierne sker pyruvatoxidation?
Hvor i mitokondrierne sker pyruvatoxidation?

Video: Hvor i mitokondrierne sker pyruvatoxidation?

Video: Hvor i mitokondrierne sker pyruvatoxidation?
Video: Клеточное дыхание: Как клетки получают энергию? 2024, Kan
Anonim

Pyruvat produceres ved glykolyse i cytoplasmaet, men pyruvat oxidation foregår i mitokondrie matrix (i eukaryoter). Så før de kemiske reaktioner kan begynde, pyruvat skal ind i mitokondrie krydser dens indre membran og ankommer til matrixen.

Med hensyn til dette, hvordan kommer pyruvat ind i mitokondrierne?

Transporten af pyruvat ind i mitokondrierne er via transportproteinet pyruvat translokase. Pyruvat translokase transporter pyruvat på en symbolsk måde med en proton, og er derfor aktiv og forbruger energi. Ved indgangen til mitokondrier , det pyruvat er decarboxyleret, hvilket producerer acetyl-CoA.

Udover ovenstående, hvor forekommer oxidativ phosphorylering? Oxidativ phosphorylering foregår i den indre mitokondriemembran, i modsætning til de fleste reaktioner i citronsyrecyklussen og fedtsyren oxidation , som finder sted i matrixen.

Hvad sker der med pyruvat i mitokondrierne?

Ja, pyruvat oxidation sker i mitokondrie matrix af eukaryote celler. Så snart pyruvat går ind i mitokondrie matrix i eukaryoter, den er oxidativt decarboxyleret (ved hjælp af enzymet Pyruvat DeHydrogenase, PDH) for at danne Acetyl CoA (som derefter er fri til at fungere som et substrat i Krebs-cyklussen).

Kan pyruvat trænge ind i mitokondrierne?

Under respiratorisk stofskifte, pyruvat kan trænge ind i mitokondrierne af en specifik bærer (4, 5) og decarboxyleres og oxideres til acetyl-CoA ved pyruvat dehydrogenase, et multienzymkompleks placeret i matrixen (6).

Anbefalede: