Hvad er vinkelret på paralleller-sætningen baseret på?
Hvad er vinkelret på paralleller-sætningen baseret på?

Video: Hvad er vinkelret på paralleller-sætningen baseret på?

Video: Hvad er vinkelret på paralleller-sætningen baseret på?
Video: Parallel Lines Theorems Tutorial 2024, April
Anonim

Det vinkelret tværgående teorem angiver, at hvis der er to parallel linjer i samme plan, og der er en linje vinkelret til en af dem, så er det også vinkelret til den anden. Lad os overveje et par parallel linjer, l1 og l2, og en linje k, dvs vinkelret til l1.

Når man tager dette i betragtning, hvad kræves der for, at vinkelret på paralleller-sætningen kan anvendes?

Vinkelret på parallelsætningen angiver, at i et plan, hvis to linjer er vinkelret til samme linje, så er de parallel til hinanden. Så det bedst mulige svar er: Linjerne skal ligge i samme plan. Hvis linjer er vinkelret til det samme fly, de er parallel.

Efterfølgende er spørgsmålet, hvad er en parallel og vinkelret linje? Parallelle linjer er linjer i et plan, der altid er den samme afstand fra hinanden. Parallelle linjer krydser aldrig. Vinkelrette linjer er linjer der skærer hinanden i en ret (90 grader) vinkel.

Udover dette, hvad er et eksempel på en vinkelret linje?

Vinkelrette linjer forekomme når som helst to linjer mødes i en 90° vinkel, også kendt som en ret vinkel. Nogle gange vil du se en lille firkant i hjørnet af en vinkel, for at vise det vinkelret . Der er mange eksempler af vinkelrette linjer i hverdagen, herunder fodboldbane og togbaner.

Hvordan beviser du vinkelret?

Det lineære par vinkelret teorem siger, at når to rette linjer skærer hinanden i et punkt og danner et lineært par af lige store vinkler, er de vinkelret . Et lineært par vinkler er sådan, at summen af vinkler er 180 grader. Da vinklerne måler 90 grader, er linjerne bevist at være vinkelret til hinanden.

Anbefalede: