Har padderok Archegonia?
Har padderok Archegonia?

Video: Har padderok Archegonia?

Video: Har padderok Archegonia?
Video: Секрет "невозможных" статуй из мрамора 2024, Kan
Anonim

Men klubmoser, padderok , og bregner har et dominant sporofytstadium og et stærkt reduceret gametofytstadium. Disse upåfaldende gametofytter udvikler sædproducerende antheridier og ægbærende arkegonien – nogle gange på samme plante, og hos andre arter på to forskellige planter.

Har frøplanter Archegonia, hvis man holder dette i øjesyn?

Frøplanter er alle heterosporøse. Det er let at skelne den større hun-megaspore fra den mindre han-mikrospore. Sæden af frø planter har ingen flageller. De mangler antheridia, og kun få stadig har en arkegonien.

Derudover, har padderok rødder? Ligesom andre karplanter, padderok og klubmoser har ægte blade, stængler og rødder , selvom disse strukturer er meget enklere, end de er i frøplanterne og blomstrende planter. I frøløse karplanter, hvert lille blad har kun en vene. Stænglerne mangler til gengæld træ eller sekundær vækst.

Også spurgt, er Archegonia haploid?

De mandlige og kvindelige kønsorganer, antheridierne og de arkegonien henholdsvis produceres på de gametofytiske planter. Haploid sperm frigives fra antheridierne, og når en haploid sperm når en haploid æg i en arkegonium ægget befrugtes for at producere en diploid celle.

Producerer padderok frø?

Padderok har ikke blomster og har ikke producere frø . Det formerer sig via sporer, der er produceret i sporangium (kegleformet organ), placeret på toppen af planten. Padderok er flerårig plante, men hver fase af dens livscyklus varer kort.

Anbefalede: