Hvad påvirker hastighedskonstanten k?
Hvad påvirker hastighedskonstanten k?

Video: Hvad påvirker hastighedskonstanten k?

Video: Hvad påvirker hastighedskonstanten k?
Video: How to Find the Rate Law and Rate Constant (k) 2024, Kan
Anonim

En stigning i temperaturen øger ratekonstant og dermed sats . En øget inkoncentration øger sats men ikke ratekonstant . Temperatur påvirker k og k påvirker Rso, temperatur påvirker både under koncentration påvirker kun Sats af reaktioner.

Når man holder dette for øje, hvad påvirker hastighedskonstanten?

Sats Konstanter og Sats Ligninger Alt andet faktorer påvirker sats -temperatur og katalysatortilstedeværelse, f.eks.-er inkluderet i hastighedskonstant , som kun er konstant hvis den eneste ændring er i koncentrationen af reaktanterne. Temperatur, T, målt i Kelvin.

Derudover, hvad er hastighedskonstanten k? Det hastighedskonstant , k , er en proportionalitet konstant der angiver forholdet mellem molarkoncentrationen af reaktanter og sats af en kemisk reaktion.

Heri, hvad er effekten af en katalysator på hastighedskonstanten k?

Det hastighedskonstant fortsætter med at stige, efterhånden som temperaturen stiger, men sats stigningen falder ret hurtigt ved højere temperaturer. EN katalysator vil give en vej for reaktionen med en lavere aktiveringsenergi. Antag i nærvær af en katalysator at aktiveringsenergien falder til 25 kJ mol-1.

Hvordan finder man hastighedskonstanten k?

Det sats lov for en nul-ordens reaktion er sats = k , hvor k er hastighedskonstant . I tilfælde af en nulteordensreaktion er hastighedskonstant k vil have enheder for koncentration/tid, såsom M/s.

Anbefalede: