Hvilken funktionel gruppe er en svag base?
Hvilken funktionel gruppe er en svag base?

Video: Hvilken funktionel gruppe er en svag base?

Video: Hvilken funktionel gruppe er en svag base?
Video: 30 глупых вопросов Data Engineer [Карьера в IT] 2024, Kan
Anonim

Aminer , et neutralt nitrogen med tre bindinger til andre atomer (normalt et kulstof eller brint), er almindelige funktionelle grupper i organiske svage baser.

På samme måde kan du spørge, hvilken funktionel gruppe fungerer som en svag base?

Aminer

Desuden, er en amin en svag base? Aminer , medmindre de har fire R-grupper knyttet (en kvaternær amin ) har et ensomt elektronpar, der ligesom det enlige par i ammoniak kan acceptere en proton. Derfor aminer , ligesom ammoniak, er svage baser . Carboxylsyres biokemi svag syrer.

I betragtning af dette, hvilke funktionelle grupper kan fungere som en base?

Amino grupper kan også handling som baser , hvilket betyder, at nitrogenatomet kan binding til et fjerde brintatom som vist på billedet nedenfor. Når dette sker, får nitrogenatomet en positiv ladning og kan deltager nu i ionbindinger. Aminen funktionel gruppe kan eksisterer i en deprotoneret eller protoneret tilstand.

Hvordan afgør du, om en funktionel gruppe er sur eller basisk?

Det funktionel gruppe hjælper til at bestemme om noget er surt, lav pH eller grundlæggende og har en høj pH. Et eksempel på en sur funktionel gruppe er en carboxyl. Carboxylen funktionel gruppe er sur fordi det er en proton (H+) donator, når den er i opløsning.

Anbefalede: