Hvad er et eksempel på et rationelt tal, der ikke er et helt tal?
Hvad er et eksempel på et rationelt tal, der ikke er et helt tal?

Video: Hvad er et eksempel på et rationelt tal, der ikke er et helt tal?

Video: Hvad er et eksempel på et rationelt tal, der ikke er et helt tal?
Video: Слендер в окне Все серии подряд 3 сезон Страшилки Анимация 2024, Kan
Anonim

en rationel ” nummer er forholdet mellem to heltal. Til eksempel , følgende er rationelle tal , og ingen af dem er et heltal: 1 / 2. 2 / 3.

Spørgsmålet er også, hvad er et rationelt tal, der ikke er et helt tal?

Alle negative heltal er rationelle tal men det er de ikke hele tal . For eksempel er -3 en rationelt tal (kan udtrykkes som -3/1), men det er det ikke et helt tal . Brøkerne som 1/2, -3/4, 22/7 osv.

For det andet, er negativ 3 et rationelt tal? − 3 er negativ så det er ikke en naturlig eller helhed nummer . Rationelle tal er tal der kan udtrykkes som en brøkdel eller et forhold mellem to heltal. Rationelle tal er betegnet Q. Siden - 3 kan skrives som − 3 1, kunne det hævdes, at − 3 er også en rigtig nummer.

For det andet, hvad er et rationelt tal, der er et helt tal?

Hver helt tal er en rationelt tal : for eksempel 3=31. Sådan er det rationel . Hver helt tal n kan skrives som en brøkdel af heltal: n=n1. Vi er ikke forpligtet til at skrive det på den måde; vi skal bare vide, at det er muligt at udtrykke hver helt tal som en brøkdel af heltal, og derfor er det det rationel.

Kan et rationelt tal være et helt tal, men ikke et heltal?

Sæt af hele tal = {0, 1, 2, 3, 4, …} Hele tal er bare heltal der er ikke-negative. Ved hjælp af sæt notation, vi kan sige, at sættet af heltal er mens sættet af hele tal er dybest set. Så kommer tilbage til spørgsmålet; Ingen , der er intet rationelt tal, der ikke er et heltal men er en helt tal.

Anbefalede: