Hvordan bliver mRNA til et protein?
Hvordan bliver mRNA til et protein?

Video: Hvordan bliver mRNA til et protein?

Video: Hvordan bliver mRNA til et protein?
Video: From DNA to protein - 3D 2024, Kan
Anonim

Messenger RNA ( mRNA ) er oversat til protein ved den fælles virkning af transfer-RNA (tRNA) og ribosomet, som er sammensat af talrige proteiner og to store ribosomale RNA (rRNA) molekyler.

Ved også, hvordan mRNA omsættes til et protein?

I oversættelse , messenger RNA ( mRNA ) er afkodet i ribosomafkodningscentret til producere en specifik aminosyrekæde eller polypeptid. Polypeptidet folder senere ind i en aktiv protein og udfører sine funktioner i cellen. Forlængelse: tRNA'et overfører en aminosyre til det tilsvarende tRNA til næste kodon.

Efterfølgende er spørgsmålet, hvad mRNA gør i proteinsyntesen? Messenger RNA ( mRNA ) molekyler bærer de kodende sekvenser for proteinsyntese og er kaldet afskrifter; ribosomalt RNA (rRNA) molekyler danner kernen i en celles ribosomer (de strukturer, hvori proteinsyntese finder sted); og overføre RNA (tRNA) molekyler bærer aminosyrer til ribosomerne under protein

Også at vide, hvordan bliver mRNA til tRNA?

EN tRNA er et RNA-molekyle med en tre-base anticodon, som er komplementære til en given mRNA enhed af genetisk kode. Hver tRNA er vedhæftet til en aminosyre, så ribosomet bevæger sig ned ad mRNA transskription, positionering af en matching tRNA kodon næste til hver mRNA codon og forbinder aminosyrerne, før de udstødes tRNA.

Hvordan laver en celle et protein?

Når celle behøver at lave et protein mRNA dannes i kernen. mRNA'et sendes derefter ud af kernen og til ribosomerne. Når det er tid til lave det protein , kommer de to underenheder sammen og kombineres med mRNA'et. tRNA er bundet til de aminosyrer, der flyder omkring celle.

Anbefalede: