Har vores galakse en AGN?
Har vores galakse en AGN?

Video: Har vores galakse en AGN?

Video: Har vores galakse en AGN?
Video: Маленький лисенок вышел к людям за помощью 2024, Kan
Anonim

En aktiv galaktisk kerne ( AGN kort sagt) er - en lille region kl det centrum af en galakse det er meget lysere, end det ville være i et gennemsnit galakse . Vores Mælkevejs galakse har et af disse supermassive sorte huller i centrum, men vores galakse er ikke aktiv.

På samme måde bliver det spurgt, hvad der udsender det meste af lyset i aktive galakser?

Energien udsendes af en aktiv galakse , AGN for kort, er alt andet end normalt. I en aktiv galakse , dets supermassive sorte hul samler materiale fra galakser tæt central region. Når materialet falder ind mod det sorte hul, vil vinkelmoment få det til at spiral ind og dannes til en skive.

Hvilken type galakse har altid en aktiv kerne? Mælkevejen Galaxy : Det har blevet teoretiseret at det havde en aktiv kerne tidligere, men har siden overgået til en radiostille fase.

Spørgsmålet er også, hvor får aktive galakser deres energi?

Det mest sandsynligt energi kilden er det ophobning af gas på et supermassivt sort hul. På det hjertet af hver aktiv galakse er et supermassivt sort hul. Et "supermassivt" sort hul er i denne sammenhæng et med en masse på 1 million til 10 milliarder Msol.

Hvordan dannes AGN?

I standardmodellen af AGN , koldt materiale tæt på et sort hul danner en tilvækstskive. Dissipative processer i accretionsskiven transporterer stof indad og vinkelmomentum udad, samtidig med at accretionsskiven bliver varmet op.

Anbefalede: