HVORDAN ER en Stars farve relateret til dens temperatur?
HVORDAN ER en Stars farve relateret til dens temperatur?

Video: HVORDAN ER en Stars farve relateret til dens temperatur?

Video: HVORDAN ER en Stars farve relateret til dens temperatur?
Video: Classroom Demonstrations: Colour and Temperature of Stars 2024, April
Anonim

Stjerner med overflade temperaturer op til 3.500°C er røde. Skygge en lodret søjle fra 2.000°C til 3.500°C en lys rød. Skygge anden farve kolonner som følger: Stjerner op til 5.000°C er orangerøde; op til 6.000°C gul-hvid; op til 7.500°C blå-hvid og op til 40.000°C blå.

Desuden, hvordan er en stjernes farve relateret til dens temperatur?

Dette skyldes, at oplysninger om farve af stjerner er meget nyttig for astronomer og giver dem information om overfladen temperatur af en stjerne . Overfladen temperatur af en stjerne bestemmer farve af lys den udsender. Blå stjerner er varmere end gule stjerner , som er varmere end røde stjerner.

Man kan også spørge, hvad en stjernes temperatur fortæller os? Så for at opsummere, hvis en stjerne er en strålende blå farve, den er virkelig varm og udsender en masse energi. Hvis den er rød, så er den har en kølig overflade temperatur i stedet. Derfor er den dominerende bølgelængde af a stjernes lys kan fortælle os dens overflade temperatur.

Bare så, hvordan hænger farveindekset for en stjerne sammen med dens faktiske farve?

Inden for astronomi er farveindeks er et simpelt numerisk udtryk, der bestemmer farve af en genstand, som i tilfælde af en stjerne giver dens temperatur. Jo mindre farveindeks , jo mere blåt (eller varmere) er objektet. Omvendt, jo større farveindeks , jo mere rød (eller køligere) er objektet.

Hvilken farve er de koldeste stjerner?

rød

Anbefalede: