Danner planetariske tåger planeter?
Danner planetariske tåger planeter?

Video: Danner planetariske tåger planeter?

Video: Danner planetariske tåger planeter?
Video: White Dwarfs & Planetary Nebulae: Crash Course Astronomy #30 2024, Kan
Anonim

Planetarisk tåge : Gas og støv, og nr Planeter Involveret. Om cirka 5 milliarder år, når solen lukker sine ydre lag af, vil den skabe en smuk skal af diffus gas kendt som en planetarisk tåge.

Derfor, hvad har en planetarisk tåge med planeter at gøre?

EN planetarisk tåge er et astronomisk objekt bestående af en glødende skal af gas og plasma dannet af visse typer stjerner i slutningen af deres liv. De er faktisk ikke relateret til planeter ; navnet stammer fra en formodet lighed i udseende med kæmpe planeter.

Man kan også spørge, hvor lang tid det tager for en planetarisk tåge at dannes? Stjernen bliver en hvid dværg, og den ekspanderende gassky bliver usynlig for os og afslutter den planetariske tågefase i evolutionen. For en typisk planetarisk tåge, omkring 10.000 år går mellem dets dannelse og rekombination af det resulterende plasma.

Også at vide, hvordan er en planetarisk tåge dannet?

EN planetarisk tåge skabes, når en stjerne blæser af sine ydre lag, efter at den er løbet tør for brændstof til at brænde. Disse ydre lag af gas udvider sig ud i rummet, dannelse -en tåge som ofte har form som en ring eller boble.

Hvor lys er en planetarisk tåge?

Planetariske tåger er betydeligt tættere end de fleste H II-områder, typisk indeholdende 1.000-10.000 atomer pr. kubikcm inden for deres tætte områder, og har en overfladelysstyrke 1.000 gange større. Højopløselige billeder af en planetarisk tåge afslører normalt små knob og filamenter ned til opløsningsgrænsen.

Anbefalede: