Hvad er tømmerlinjen på et bjerg?
Hvad er tømmerlinjen på et bjerg?

Video: Hvad er tømmerlinjen på et bjerg?

Video: Hvad er tømmerlinjen på et bjerg?
Video: Timberline Trail Guide (Mt Hood) 2024, Kan
Anonim

Timberline , øvre grænse for trævækst i bjergrige områder eller på høje breddegrader, som i Arktis. Det tømmerlinje i de centrale Rockies og Sierra Nevadas er der omkring 3.500 meter (11.500 fod), mens det i de peruvianske og ecuadorianske Andesbjerge er mellem 3.000 og 3.300 meter (10.000 og 11.000 fod).

Ved også, hvad tømmerlinjens højde er?

Det tømmerlinje defineres som en imaginær grænse, over hvilken træer ikke vil vokse. Det omtales nogle gange som trægrænsen. Det præcise højde af tømmerlinje i ethvert specifikt område bestemmes af klima, hældningsaspekt og træarter. I Colorado er tømmerlinje varierer fra 11.000 fod til 12.000 fod.

Ved også, hvorfor træer er kortere på bjerge? Den utrolige måde planter kan vokse uden regn! Det træ linje er den højde, hvor træer stoppe med at vokse - enten på grund af de lave temperaturer eller mangel på tryk og fugt. Det har forskere bemærket træ linjer følger den permanente snegrænse af bjerge.

Også spurgt, hvad der forårsager Timberline?

En ørken-alpin tømmerlinje er det punkt, hvor højden er for høj, og jorden er for tør til trævækst. Nogle steder, som skråningerne af Mauna Loa-vulkanen i den amerikanske delstat Hawaii, er meget højt oppe, men har lav nedbør og meget udsat for solen. Forholdene er for tørre til trævækst.

Hvad er den højeste højde et træ kan vokse?

Planter er fundet vokser på de sjuskede områder af Mount Everest, den højest top i verden. Det træ linje på Mount Everest er omkring 5750 m fra bunden af bjerget.

Anbefalede: