Hvor er bærerne af elektrontransportkæden placeret?
Hvor er bærerne af elektrontransportkæden placeret?

Video: Hvor er bærerne af elektrontransportkæden placeret?

Video: Hvor er bærerne af elektrontransportkæden placeret?
Video: The Electron Transport Chain Explained (Aerobic Respiration) 2024, April
Anonim

I eukaryoter, en vigtig elektrontransportkæde findes i den indre mitokondriemembran, hvor den tjener som stedet for oxidativ fosforylering gennem virkningen af ATP-syntase. Det findes også i thylakoidmembranen i kloroplasten i fotosyntetiske eukaryoter.

Folk spørger også, hvad er bærerne i elektrontransportkæden?

Abstrakt: Elektrontransportkæden (ETC) er den største forbruger af O2 i pattedyrsceller. ETC sender elektroner fra NADH og FADH2 til proteinkomplekser og mobile elektronbærere. Coenzym Q (CoQ) og cytochrom c (Cyt c) er mobile elektronbærere i ETC, og O2 er den endelige elektronmodtager.

På samme måde, hvor er elektrontransportkæden placeret i diagrammet for en mitokondrie nedenfor? Det elektrontransportkæde er befinde sig på den indre membran af mitokondrier , som vist under . Det elektrontransportkæde indeholder en række elektron transportører. Disse transportører tager elektroner fra NADH og FADH2, giv dem videre kæde af komplekser og elektron bærere og i sidste ende producerer ATP.

Simpelthen så, hvor kommer protonerne fra i elektrontransportkæden?

Det elektrontransportkæde er en serie af elektron transportere indlejret i den indre mitokondriemembran, der pendler elektroner fra NADH og FADH2 til molekylær oxygen. I processen, protoner pumpes fra mitokondriematrixen til intermembranrummet, og oxygen reduceres til dannelse af vand.

Hvor mange ATP produceres i elektrontransportkæden?

34 ATP

Anbefalede: