Hvad betyder lav på træer?
Hvad betyder lav på træer?

Video: Hvad betyder lav på træer?

Video: Hvad betyder lav på træer?
Video: Lav en ordentlig opbinding, når du planter et nyt træ 2024, Kan
Anonim

Lav på træer er en unik organisme, fordi de faktisk er et symbiotisk forhold mellem to organismer - svamp og alger. Svampen vokser på træ og kan opsamle fugt, som algerne har brug for. Lav på træet bark er fuldstændig uskadelig for træ sig selv.

I forhold til dette, er lav skadelig for træer?

Lav findes sjældent på sunde, kraftige træer . Lav elsker sollys og fugt, så den findes ofte på solrige, våde pletter. For at gentage: lav skader på ingen måde din træ , men tilstedeværelsen af lav kan pege på en usund eller døende træ (forårsaget af andre årsager, såsom skadedyr eller sygdom).

Man kan også spørge, hvordan ser lav ud på træer? alger, lav og mos på træer og buske. alger, lav og mos danner ofte grønne eller grå, pulveragtige eller mosagtige, skorpeagtige vækster på stængler, grene og stammer af træer og buske. Selvom dette kan bekymre gartnere, er disse vækster harmløse, selvom de lejlighedsvis kan indikere mangel på kraft i den berørte plante.

På samme måde, dræber lav på et træ det?

De grøn-blå vækster, som du ser på træ stammer og grene er ikke mos. De er lav . Lav er ikke drab din træ , og de får det heller ikke til at mislykkes. EN lav er sammensat af to eller flere forskellige organismer.

Vokser lav på sunde træer?

Lav findes ofte på træstammer, grene og kviste, da barken giver et stabilt opholdssted for at opsamle nødvendigt sollys, regnvand og materialer fra luften. De vokse på sunde træer , samt stressede eller på anden måde usunde.

Anbefalede: