Hvilken gruppe har højeste elektronaffinitet?
Hvilken gruppe har højeste elektronaffinitet?

Video: Hvilken gruppe har højeste elektronaffinitet?

Video: Hvilken gruppe har højeste elektronaffinitet?
Video: Which element has highest Electron Affinity ? 2024, April
Anonim

Elektron affinitet stiger fra venstre mod højre over perioder (eksklusive ædelgasserne) og falder, når du bevæger dig ned grupper i det periodiske system. Derfor elementer med højeste elektronaffinitet vil være i øverste højre hjørne af det periodiske system. Halogener har generelt højeste elektronaffinitet.

Ydermere, hvilket grundstof har den højeste elektronaffinitet?

Selvom Fluor har den højeste elektronegativitet, Klor har den højeste elektronaffinitet, og det skyldes, at den betydelige frastødning i den tætpakkede 2p subskal af Fluor.

Udover ovenstående, hvilket grundstof har den mindste elektronaffinitet? Periodiske tendenser i Elektronaffinitet Klor har den højeste Eea mens kviksølv har den laveste . Eea stiger generelt over en periode (række) i det periodiske system på grund af fyldningen af valensskallen på atom.

På samme måde kan du spørge, hvilken gruppe har den mest negative elektronaffinitet?

Så vi kan konkludere, at det øverste medlem i Halogener gruppe vil have den mest negative elektronaffinitet. Det element er Florine.

Har ædelgasser elektronaffinitet?

Dette skyldes, at alle Ædelgasser har fuldstændig valens elektron skaller. Siden Ædelgasser allerede har den 'perfekte status' så de har en tilhørsforhold af 0. Tilhørsforhold er ændringen i atomets energi, når en elektron er tilføjet. Ædelgasser er på det perfekte antal 8 elektroner.

Anbefalede: