Kan San Andreas rent faktisk ske?
Kan San Andreas rent faktisk ske?

Video: Kan San Andreas rent faktisk ske?

Video: Kan San Andreas rent faktisk ske?
Video: Куликовская Битва. Литература в основе официальных доказательств. 2024, Kan
Anonim

Ja. I den San Andreas film, et jordskælv med en styrke på 9,6 San Francisco, som blev udløst af et jordskælv med en styrke på 9,1 i Los Angeles efter et jordskælv på 7,1 i Nevada. US Geological Survey seismolog Dr.

Hvis man tager dette i betragtning, kan San Andreas virkelig ske?

Nej. Jordskælv på størrelsesordenen 9 forekommer kun på subduktionszoner. Som nævnt ovenfor har der ikke været en aktiv subduktionszone under San Francisco eller Los Angeles i millioner af år. Men jordskælvets intensitet langs den moderne dag San Andreas fejl maksimalt ud på cirka 8,3 (The Hollywood Reporter).

Ved også, hvad der vil ske, når San Andreas-fejlen? Linjerne, der bringer vand, elektricitet og gas til Los Angeles, krydser alle San Andreas fejl -de går i stykker under skælvet og vil ikke blive fikset i flere måneder. Samlet set sådan et jordskælv ville forårsage omkring 200 milliarder dollars i skade, 50.000 kvæstelser og 2.000 dødsfald, vurderede forskerne.

Er tsunamien i San Andreas mulig heraf?

Det San Andreas fejl kan ikke skabe en stor tsunami , som afbildet i filmen. I modsætning hertil er Cascadia-subduktionszonen, nord for San Andreas fejlsystem genererer meget store jordskælv, der har forårsaget store tsunamier.

Hvad vil der ske, når den store rammer Californien?

Hvis du bor i Californien , du' ll kender Stor en kommer: et kraftigt jordskælv på op til størrelsesordenen otte er på vej mod staten. Eller måske det vilje rive gennem det sydlige Californien ligesom skælvet på 7,9 hit i 1857 og brød omkring 225 miles af San Andreas-forkastningen.

Anbefalede: