Hvad kaldes polymeren af nukleinsyrer?
Hvad kaldes polymeren af nukleinsyrer?

Video: Hvad kaldes polymeren af nukleinsyrer?

Video: Hvad kaldes polymeren af nukleinsyrer?
Video: Nucleic acids are the polymers of 2024, Kan
Anonim

De er sammensat af nukleotider, som er monomererne lavet af tre komponenter: et 5-kulstofsukker, en fosfatgruppe og en nitrogenholdig base. Hvis sukkeret er en sammensat ribose, er den polymer er RNA (ribonuklein syre ); hvis sukkeret er afledt af ribose som deoxyribose polymer er DNA (deoxyribonukleinsyre syre ).

Bare så, hvad er nukleinsyrernes polymerer?

Nukleinsyrer er polymerer af individuelle nukleotider monomerer . Hvert nukleotid er sammensat af tre dele: et 5-kulstofsukker, en fosfatgruppe og en nitrogenholdig base. Kun to 5-kulstofsukkere findes i naturen: ribose og deoxyribose.

Udover ovenstående, hvad er nukleinsyrernes monomerer og polymerer? Nukleinsyrer - polymerer er DNA og RNA; monomerer er nukleotider, som igen består af en nitrogenholdig base, pentosesukker og fosfatgruppe. Kulhydrater - polymerer er polysaccharider og disaccharider*; monomerer er monosaccharider (enkle sukkerarter)

Ved også, hvad er en polymer af et nukleotid?

DNA er en polymer . Monomerenhederne af DNA er nukleotider , og polymer er kendt som et "polynukleotid". Hver nukleotid består af et 5-carbon sukker (deoxyribose), en nitrogenholdig base knyttet til sukkeret og en fosfatgruppe.

Hvad kaldes en monomer af nukleinsyre?

Alle nukleinsyrer består af de samme byggeklodser ( monomerer ). Kemikere kalder monomerer "nukleotider." De fem stykker er uracil, cytosin, thymin, adenin og guanin. Uanset hvilken naturfagsklasse du går i, vil du altid høre om ATCG, når du ser på DNA.

Anbefalede: