Dissocierer calciumnitrat i vand?
Dissocierer calciumnitrat i vand?

Video: Dissocierer calciumnitrat i vand?

Video: Dissocierer calciumnitrat i vand?
Video: 9 правил выращивания большого урожая баклажанов 2024, Kan
Anonim

Når Ca(NO3)2 er opløst i H2O ( vand ) det vil tage afstand (opløses) i NH4+ og 2NO3-ioner. For at vise, at de er opløst i vand vi kan skriv (aq) efter hver. (aq) viser, at de er vandige - opløst i vand.

På samme måde, er calciumnitrat opløseligt eller uopløseligt i vand?

Vand Acetone

Man kan også spørge, producerer CA no3 2 ioner i vand? For eksempel vand opløselighed af kalk nitrat er 121,2 g Ca ( NO3 ) 2 pr. 100 ml vand ved 25°C. Hvis mere Ca ( NO3 ) 2 tilsættes opløsningen, vil den forblive i det faste stof form . Når vi siger en ionisk fast stof er uopløseligt i vand , vi gør betyder ikke, at intet af det faste stof opløses.

Vil calciumnitrat i denne forbindelse opløses i vand?

Calciumnitrat . Det er meget opløselig og danner et tetrahydrat, Ca(NO3)2·4H2O hvis løsningen er inddampet til tørhed. Dette salt er højt opløseligt i vand og også opløses i alkoholer og acetone. Tetrahydratet smelter i sit eget hydreringsvand ved 42,7 °C og mister 4H2O-molekyler ved 132 °C.

Hvilket stof vil dissociere, når det tilsættes vand?

NaOH er en Arrhenius-base, fordi den dissocierer i vand for at give hydroxidet (OH-) og natrium (Na+) ioner. En Arrhenius syre er derfor ethvert stof, der ioniserer, når det opløses i vand for at give H+eller hydrogen, ion.

Anbefalede: