Hvordan fungerer en tandem accelerator?
Hvordan fungerer en tandem accelerator?

Video: Hvordan fungerer en tandem accelerator?

Video: Hvordan fungerer en tandem accelerator?
Video: Ускорители частиц: Что это такое, как они работают и почему они важны для нас? 2024, Kan
Anonim

(" Tandem " er et par heste spændt i en enkelt fil i bogstavelig betydning). Højspændingen genereres ved at bære elektriske ladninger på løbende pelletkæder til en højspændingsterminal. De højtladede positive ioner accelereres igen gennem høj energi accelerator rør ned til udgangen.

På samme måde, hvordan fungerer en atomaccelerator?

Partikel acceleratorer bruge elektriske felter til at fremskynde og øge energien af en stråle af partikler, som styres og fokuseres af magnetiske felter. Partikelkilden leverer de partikler, såsom protoner eller elektroner, der skal accelereres.

På samme måde, hvad er Pelletron accelerator? EN pelletron er en type elektrostatisk partikel accelerator ligner en Van de Graaff generator. Potentialforskellen mellem terminalen og jorden bruges til at accelerere flere slags partikler, såsom positroner, elektroner og negative og positive ioner.

Hvad er de to typer partikelacceleratorer med hensyn til dette?

Der er to grundlæggende klasser af acceleratorer : elektrostatisk og elektrodynamisk (eller elektromagnetisk) acceleratorer . Elektrostatisk acceleratorer bruge statiske elektriske felter til at accelerere partikler . Den mest almindelige typer er Cockcroft–Walton generatoren og Van de Graaff generatoren.

Hvem opfandt partikelacceleratoren?

Ernest Lawrence

Anbefalede: