Hvordan blev nebular teorien skabt?
Hvordan blev nebular teorien skabt?

Video: Hvordan blev nebular teorien skabt?

Video: Hvordan blev nebular teorien skabt?
Video: The Beginning of Everything -- The Big Bang 2024, Kan
Anonim

Nebular Hypotese: Ifølge denne teori , Solen og alle planeterne i vores solsystem begyndte som en gigantisk sky af molekylær gas og støv. Dette kunne have været resultatet af en forbipasserende stjerne eller chokbølger fra en supernova, men slutresultatet var et gravitationssammenbrud i midten af skyen.

På samme måde spørger folk, hvad var nebularteorien?

Det nebulære teori er en forklaring på dannelsen af solsystemer. Ordet tåge ” er latin for “sky”, og ifølge forklaringen er stjerner født fra skyer af interstellar gas og støv.

Ydermere, hvem skabte nebularhypotesen? Immanuel Kant

Udover ovenstående, hvordan er nebularteorien mulig?

I øjeblikket den bedste teori er Nebular teori . Dette angiver, at solsystemet udviklede sig ud fra en interstellar sky af støv og gas, kaldet a tåge . Mest sandsynligt næste skridt var, at tåge fladtrykt til en skive kaldet den protoplanetariske skive; planeter til sidst dannet fra og i denne disk.

Hvorfor blev nebularteorien forkastet?

Som tåge blev mindre, roterede den hurtigere og blev noget flad ved polerne. I begyndelsen af det 20. århundrede tågeformet hypotese var afvist og den planetesimale hypotese, at planeterne blev dannet af materiale trukket ud af solen, blev populær. Det her teori viste sig også at være utilfredsstillende.

Anbefalede: