Hvad er funktionen af generne i lac-operonet af E coli?
Hvad er funktionen af generne i lac-operonet af E coli?

Video: Hvad er funktionen af generne i lac-operonet af E coli?

Video: Hvad er funktionen af generne i lac-operonet af E coli?
Video: The lac Operon Explained 2024, April
Anonim

Laktoseoperonen fra Escherichia coli. Generne lacZ, lacY og lacA transskriberes fra en enkelt promotor (P), der producerer en enkelt mRNA hvorfra de tre proteiner er oversat. Operonet reguleres af Lac-repressor, produktet af lacI-genet, som transskriberes fra sin egen promotor (PI).

Folk spørger også, hvad er funktionen af lac operon i E coli?

Lac-operonen af E. coli indeholder gener involveret i lactose stofskifte . Det udtrykkes kun, når laktose er til stede, og glukose er fraværende. To regulatorer tænder og slukker operonen som reaktion på lactose- og glucoseniveauer: lac-repressoren og katabolitaktivatorproteinet (CAP).

Hvad er funktionen af lacZ-genquizlet? Det her gen koder for et enzym, galactosid permease, som transporterer laktose ind i cellen. Det her gen koder for et enzym, b-galactosidase, der spalter laktose til to glukosemolekyler. Det her gen koder for et enzym, b-galactosidase, som spalter laktose til glucose og galactose.

Hvad er funktionen af generne i lac-operonen?

Det lac operon koder for gener nødvendigt for at erhverve og behandle laktose fra lokalmiljøet, som omfatter det strukturelle gener lacZ, lacY og lacA. lacZ koder for β-galactosidase (LacZ), et intracellulært enzym, der spalter disaccharidet laktose til glucose og galactose.

Hvilken rolle spiller katabolitundertrykkelse i lac-operonen?

Katabolit undertrykkelse er positiv kontrol af lac operon . Effekten er en stigning i transkriptionshastigheden. I dette tilfælde aktiveres CAP-proteinet af cAMP for at binde til lac operon og lette bindingen af RNA-polymerase til promotoren til at transskribere generne for laktose udnyttelse.

Anbefalede: