Hvordan er plante- og dyreceller forskellige i struktur?
Hvordan er plante- og dyreceller forskellige i struktur?

Video: Hvordan er plante- og dyreceller forskellige i struktur?

Video: Hvordan er plante- og dyreceller forskellige i struktur?
Video: Hvad er forskellen på dyre- og planteceller? Og hvad er et organel? 2024, Kan
Anonim

EN forskel mellem planteceller og dyreceller er det mest dyreceller er runde, hvorimod de fleste planteceller er rektangulære. Planteceller har en stiv celle mur, der omgiver celle membran. Dyreceller ikke har en celle væg.

På samme måde kan du spørge, hvorfor er der forskelle mellem plante- og dyreceller med hensyn til organelstruktur?

Den første forskel er det planteceller har en organel kaldet kloroplast. Dyreceller er mindre end planteceller og har en membran omkring sig, der er fleksibel og tillader molekyler, gasser og næringsstoffer at passere ind i celle . Planteceller er større og udover en membran har de en stiv celle væg.

For det andet, hvordan adskiller eukaryote plante- og dyreceller sig fra hinanden? Dyreceller har mitokondrier, men ikke kloroplaster, og planteceller har kloroplaster men ikke mitokondrier. Dyreceller har en plasmamembran og planteceller have en celle væg. Det gør dyreceller ikke har kloroplaster og celle vægge, og planteceller gør.

På samme måde, hvad har dyreceller, som planteceller ikke har?

Dyreceller hver har et centrosom og lysosomer, hvorimod planteceller ikke . Planteceller har -en celle væg, kloroplaster og andre specialiserede plastider, og en stor central vakuole, hvorimod det gør dyreceller ikke.

Hvad er 3 forskelle mellem plante- og dyreceller?

Planteceller have en celle væg ud over deres celle membraner mens dyreceller kun have en omgivende membran. Begge plante- og dyreceller har vakuoler, men de er meget større planter , og der er generelt kun 1 vakuole i planteceller mens dyreceller vil have flere, mindre.

Anbefalede: