Er cyklopropen aromatisk kation?
Er cyklopropen aromatisk kation?

Video: Er cyklopropen aromatisk kation?

Video: Er cyklopropen aromatisk kation?
Video: Huckel rule super trick video -2 ; why Benzene is aromatic? 2024, Kan
Anonim

Cyclopropen har 2π elektroner i olefinen. Derfor cyclopropen er elektronpræcis og ikke aromatisk . På den anden side, for cyclopropenylkation , er elektrontallet korrekt for an aromatisk struktur, og π-elektronerne kan være delokaliseret omkring ringen.

I betragtning af dette, er cyklopropenylkation aromatisk?

Cyclopropenylkation Den har to pi-elektroner, derfor kun én dobbeltbinding. Det er en undtagelse fra reglen om konjugation; det er aromatisk . Det cyclopropenylkation besidder en ringstrøm.

Man kan også spørge, hvorfor er cycloheptatrienylkation aromatisk? elektroner i et plant, cyklisk pi-system. Det cycloheptatrienyl anion har 8 elektroner i sit pi-system. Dette gør den antiaromatisk og meget ustabil. Det cycloheptatrienyl (tropylium) kation er aromatisk fordi den også har 6 elektronik i sit pi-system.

På samme måde kan du spørge, er cyclononatetraenylkation aromatisk?

Cyclononatetraenyl anion er en 10π aromatisk system. To isomerer af cyclononatetraenyl anion er kendt: trans-, cis-, cis-, cis-isomeren ("Pac-Man"-formet) og all-cis-isomeren (en konveks enneagon).

Er cyclopentadienyl-radikal aromatisk?

I kemi, cyclopentadienyl er en radikal med formlen C5H5. Det cyclopentadienylanion (formelt relateret til cyclopentadienyl-radikal ved en-elektron oxidation) er aromatisk og danner salte og koordinationsforbindelser.