Hvad er nyttig energiproduktion?
Hvad er nyttig energiproduktion?

Video: Hvad er nyttig energiproduktion?

Video: Hvad er nyttig energiproduktion?
Video: Говорите всегда эти слова, изменят жизнь на 180 градусов. Как изменить себя, с чего начать 2024, Kan
Anonim

energi overførsel måles i joule (J) nyttig udgangsenergi henviser til nyttig energi der overføres af enheden (f.eks. termisk energi ved et varmelegeme) input energi henviser til totalen energi leveres til en enhed.

På denne måde, hvad er den nyttige energi?

Nyttig energi . Nyttig energi er energi på det sted, vi ønsker det, og i den form, vi har brug for det. Spildt energi er energi det er ikke nyttig energi. Nyttig energi og spildt energi begge ender med at blive overført til omgivelserne, og de bliver varmere.

For det andet, er energi stadig nyttig, efter at den er brugt? Nej. Per definition, energi er evnen til at udføre arbejde. Enkelt gang arbejdet er gjort, det energi har været Brugt og kan ikke være Brugt igen. For eksempel kemikalier energi kan omdannes til mekanisk energi og derefter til varme og derefter til kinetik energi og derefter ind i gravitationspotentialet.

Og hvad er nyttig og spildt energi?

Det energi overføres i et system for at give en nyttig produktion energi . Nogle af energi er spildt eller tabt. Det nyttig output er derfor mindre end input energi som noget af outputtet energi er spildt . Et eksempel er en pære, hvor inputtet er elektricitet og nyttig output er let.

Hvad er outputeffektivitet?

Effektivitet er et mål for, hvor meget arbejde eller energi der spares i en proces. I mange processer går arbejde eller energi tabt, for eksempel som spildvarme eller vibrationer. Det effektivitet er energien produktion , divideret med energitilførslen og udtrykt i procent. En perfekt proces ville have en effektivitet på 100 %.

Anbefalede: