Hvordan navngiver du R- og S-stereoisomerer?
Hvordan navngiver du R- og S-stereoisomerer?

Video: Hvordan navngiver du R- og S-stereoisomerer?

Video: Hvordan navngiver du R- og S-stereoisomerer?
Video: What if you experienced every human life in history? 2024, Kan
Anonim

Stereocentre er mærket R eller S

Nomenklaturen "højre hånd" og "venstre hånd" er vant til navn det enantiomerer af en chiral forbindelse. Stereocentrene er mærket som R eller S . Overvej det første billede: en buet pil tegnes fra den højeste prioritet (1) substituent til den laveste prioritet (4) substituent.

Efterfølgende kan man også spørge, hvordan man prioriterer R og S?

Hvis de tre grupper, der rager mod dig, er bestilt fra højeste prioritet (#1) til det laveste prioritet (#3) med uret, så er konfigurationen " R ". Hvis de tre grupper, der rager mod dig, er bestilt fra højeste prioritet (#1) til det laveste prioritet (#3) mod uret, så er konfigurationen " S ”.

Ligeledes, hvad er S- og R-konfiguration? Det R / S system er et vigtigt nomenklatursystem til at betegne enantiomerer. Denne tilgang mærker hvert chiralt center R eller S i henhold til et system, hvor dets substituenter hver især tildeles en prioritet, ifølge Cahn-Ingold-Prelog-prioritetsreglerne (CIP), baseret på atomnummer.

Heri, hvad betyder R og S i organisk kemi?

Følg retningen for de resterende 3 prioriteter fra højeste til laveste prioritet (laveste til højeste tal, 1<2<3). En retning mod uret er en S (uhyggelig, latin for venstre) konfiguration. En retning med uret er en R (rectus, latin for højre) konfiguration.

Er R og S enantiomerer?

Stereocentre er mærket R eller S Nomenklaturen "højre hånd" og "venstre hånd" bruges til at navngive enantiomerer af en chiral forbindelse. Stereocentrene er mærket som R eller S . Overvej det første billede: en buet pil tegnes fra den højeste prioritet (1) substituent til den laveste prioritet (4) substituent.

Anbefalede: