Hvilket fotosyntetisk produkt er radioaktivt?
Hvilket fotosyntetisk produkt er radioaktivt?

Video: Hvilket fotosyntetisk produkt er radioaktivt?

Video: Hvilket fotosyntetisk produkt er radioaktivt?
Video: Торий 2024, Kan
Anonim

Da fotosyntesen blev stoppet efter to sekunder, var det primære radioaktive produkt PGA, som derfor blev identificeret som den første stabile forbindelse dannet under carbondioxid fiksering i grønne planter. PGA er en 3-carbonforbindelse, og fotosyntesemåden omtales således som C3.

Hvilke produkter frigives på denne måde under fotosyntesen?

I fotosyntesen bruges energi fra lys til at omdanne carbondioxid og vand ind i glukose og ilt . For 6 carbondioxid og 6 vand molekyler, 1 glukose molekyle og 6 ilt molekyler produceres.

Ligeledes, hvad er fotosyntesens råmaterialer og slutprodukter?

  • Fotosyntesens råmaterialer er: Vand.
  • Mens slutprodukterne af fotosyntese er: Kulhydrater (glukose)
  • Fotosyntese er en proces, hvor planterne laver deres egen mad ud fra råvarerne som er vand, kuldioxid og tilstedeværelsen af sollys og det grønne pigment fra planter kaldet klorofyl.

Efterfølgende kan man også spørge, hvad er de to produkter af fotosyntesen?

Produkterne af fotosyntesen er glukose og ilt . Fotosyntesen tager fat carbondioxid og vand og kombinere dem i nærvær af energi fra solen for at lave mad til organismen.

Hvad er fotosyntesehastighed?

Fotosyntetisk kapacitet (Amax) er et mål for maksimum sats hvor blade er i stand til at fiksere kulstof under fotosyntese . Det måles typisk som mængden af kuldioxid, der er fastsat pr. kvadratmetre pr. sekund, for eksempel som Μmol m2 sek1.

Anbefalede: