Kan Stentor ændre form?
Kan Stentor ændre form?

Video: Kan Stentor ændre form?

Video: Kan Stentor ændre form?
Video: How To Find the Elusive Stentor 2024, Kan
Anonim

Stentor coeruleus er en relativt stor cilieret protozo kendt for sin trompetlignende form . De kan ændre sig deres form fra en trompet til en bold og er meget fleksible. De bruger deres flimmerhår til at svømme rundt og til at trække mad ind i munden. Stentor kan findes i flere ferskvandsmiljøer.

Heraf, hvordan ser en Stentor ud?

Stentor coeruleus er en meget stor trompet formet , blå til blågrøn ciliat med en makrokerne, der ligner en perlerække (mørke forbundne prikker til venstre). Med mange myonemes kan den trække sig sammen til en bold. Den kan også svømme frit både udstrakt eller sammentrukket.

forårsager Stentor sygdom? Det er både trist og vidunderligt det Stentor er understuderet. Trist, fordi der er så meget at lære ved at se på organismer, der er fjernt beslægtet med os, men fordi disse ikke gør forårsage sygdom i mennesker eller fødevareafgrøder er der meget få tilskudspenge til at studere dem.

På samme måde, hvordan reproducerer Stentor?

Stentor typisk reproducerer aseksuelt gennem binær fission. Det kan de også reproducere seksuelt via konjugation.

Hvad gør en Stentor?

Stentorer , ligesom de fleste ciliater, er filterfødere; passivt at spise, hvad der tilfældigvis bliver fejet i deres retning. De spiser normalt bakterier og alger, selvom de er store stentorer rapporteres opportunistisk at spise hjuldyr eller andet, som de kan fange.

Anbefalede: