Hvad er phenolphtalein, og hvorfor bruges det?
Hvad er phenolphtalein, og hvorfor bruges det?

Video: Hvad er phenolphtalein, og hvorfor bruges det?

Video: Hvad er phenolphtalein, og hvorfor bruges det?
Video: Произношение фенолфталеин | Определение Phenolphthalein 2024, Kan
Anonim

Phenolphtalein er ofte Brugt som en indikator i syre-base titreringer. Til denne anvendelse bliver den farveløs i sure opløsninger og lyserød i basiske opløsninger. Phenolphtalein er let opløseligt i vand og er normalt opløst i alkoholer til brug i forsøg.

Spørgsmålet er også, hvad er phenolphtalein-indikatoren?

Phenolphtalein , (C20H14O4), en organisk forbindelse af phtalein-familien, der er almindeligt anvendt som en syre-base indikator . Som en indikator af en opløsnings pH, phenolphtalein er farveløs under pH 8,5 og opnår en pink til dyb rød nuance over pH 9,0.

hvorfor er phenolphtalein farveløst i syre? Phenolphtalein er en svag syre og er farveløs i opløsning, selvom dens ion er lyserød. Hvis hydrogenioner (H+, som findes i en syre ) blev tilsat til den lyserøde opløsning, ville ligevægten skifte, og opløsningen ville være farveløs.

I denne forbindelse, hvorfor giver phenolphtalein pink i basismediet?

Phenolphtalein (HIn) er svagt sur i naturen. Og i vandig opløsning dissocieres det i og ioner. Det lyserød farve af opløsningen skyldes koncentrationen af ioner i opløsningen. Under sure forhold er koncentrationen af i opløsningen meget lav, og koncentrationen af er høj, derfor er den farveløs.

Hvad er farerne ved phenolphtalein?

  • Øjne: Kan forårsage øjenirritation.
  • Hud: Kan forårsage hudirritation.
  • Indtagelse: Forårsager mave-tarmirritation med kvalme, opkastning og diarré. Forventes at være en lav indtagelsesfare.
  • Indånding: Kan forårsage irritation af luftvejene. Lav risiko ved almindelig industriel håndtering.
  • Kronisk: Kan forårsage nyreskade.

Anbefalede: