Hvordan er 7 et rationelt tal?
Hvordan er 7 et rationelt tal?

Video: Hvordan er 7 et rationelt tal?

Video: Hvordan er 7 et rationelt tal?
Video: ТАКОГО ЕЩЕ НИКТО НЕ ВИДЕЛ! Полезные советы и хитрости мастеров на все случаи жизни! 2024, April
Anonim

Hvert heltal er a rationelt tal , da hvert heltal n kan skrives på formen n/1. For eksempel 5 = 5/1 og dermed 5 er en rationelt tal . Imidlertid, tal som 1/2, 45454737/2424242 og -3/ 7 er også rationel , da de er brøker, hvis tæller og nævner er heltal.

Er 1 7 i denne forbindelse et rationelt eller irrationelt tal?

I decimalform er rationelle tal enten afsluttende eller gentagne decimaler. For eksempel, 1/7 = 0. 142857 , hvor baren over 142857 angiver et mønster, der gentages for evigt. Et reelt tal, der ikke kan udtrykkes som en kvotient af to heltal, er kendt som et irrationelt tal.

Derudover, er negativ 3 et rationelt tal? − 3 er negativ så det er ikke en naturlig eller helhed nummer . Rationelle tal er tal der kan udtrykkes som en brøkdel eller et forhold mellem to heltal. Rationelle tal er betegnet Q. Siden - 3 kan skrives som − 3 1, kunne det hævdes, at − 3 er også en rigtig nummer.

Udover ovenstående, hvorfor er 7 irrationelt?

Forklaring: An irrationel tal er et reelt tal, der ikke kan udtrykkes som ab, hvor a og b er heltal. Som 7 1= 7 og 7 og 1 er heltal, dette betyder 7 er ikke en irrationel nummer.

Er 0 et irrationelt tal?

Nogen nummer som ikke opfylder ovenstående betingelser irrationel . Hvad med nul? Det kan repræsenteres som et forhold mellem to heltal samt forholdet mellem sig selv og en irrationelt tal sådan at nul under alle omstændigheder ikke er udbytte. Det siger folk 0 er rationel, fordi det er et heltal.

Anbefalede: