Hvad er en positiv kontrol og en negativ kontrol i gelelektroforese?
Hvad er en positiv kontrol og en negativ kontrol i gelelektroforese?

Video: Hvad er en positiv kontrol og en negativ kontrol i gelelektroforese?

Video: Hvad er en positiv kontrol og en negativ kontrol i gelelektroforese?
Video: Gel Electrophoresis 2024, April
Anonim

Positiv og negative kontroller er prøver, der bruges til at bekræfte gyldigheden af gelelektroforese eksperiment. Positive kontroller er prøver, der indeholder kendte fragmenter af DNA eller protein og vil migrere en bestemt måde på gel . EN negativ kontrol er en prøve, der ikke indeholder DNA eller protein.

På samme måde kan du spørge, hvorfor du har brug for en positiv og negativ kontrol, når du kører en gel?

EN positiv kontrol får en behandling med kendt respons, således at denne positiv respons kan sammenlignes med den ukendte respons af behandlingen. Dette bruges i elektroforese til at sammenligne DNA-strengene med DNA-standarden. Det negativ kontrol bruges, når der ikke forventes svar.

For det andet, hvad er kontrollerne i gelelektroforese? I enhver teknik er der normalt to typer kontroller brugt- positiv styring og negativ styring . Begge er grundlæggende for at kontrollere, om teknikken fungerer som planlagt, så dine resultater er nøjagtige. Sig, at du udfører PCR og derefter kørslen gel for at se DNA-båndene.

Hvad er positiv og negativ kontrol på denne måde til?

EN negativ kontrol er en styring gruppe i et eksperiment, der bruger en behandling, der ikke forventes at give resultater. EN positiv kontrol er en styring gruppe i et eksperiment, der bruger en behandling, der vides at give resultater.

Hvad er til stede i den positive kontrol, der ikke er i den negative kontrol?

Den eneste ting til stede i den positive kontrol rør altså ikke i den negative kontrol røret er positiv kontrol DNA mens negativ kontrol røret indeholder kun sterilt deioniseret vand.

Anbefalede: