Hvor stor kan en gasgigant blive?
Hvor stor kan en gasgigant blive?

Video: Hvor stor kan en gasgigant blive?

Video: Hvor stor kan en gasgigant blive?
Video: Монтаж канализации своими руками. Ошибки и решения. #24 2024, Kan
Anonim

jupiter

Bare så, hvad er den største ikke-gas planet?

1.) Ganymedes: Jupiters største månen er største ikke - planet i solsystemet. Med en diameter på 5.268 km (3.271 miles) er den 8 % større end planet Merkur, selvom det har mindre end halvdelen af massen af vores solsystems inderste planet , der er lavet af hovedsagelig is og silikatmineraler.

Ved siden af ovenstående, hvor stor er den største planet nogensinde fundet? Den bredeste kendte exoplanet, HAT-P-67 b, er en gaskæmpe, der spænder over to gange Jupiters diameter, men den kredser så tæt på sin stjerne, at dens år varer mindre end fem jorddage. Det største planet opdaget til dato, at astronomer er sikre på, er en planet og har en nøjagtigt målt diameter, er HAT-P-67 b.

Kan du desuden lande på en gasgigant?

I modsætning til klippeplaneter, som har en klart defineret forskel mellem atmosfære og overflade, gasgiganter ikke har en veldefineret overflade; deres atmosfærer bliver simpelthen gradvist tættere mod kernen, måske med flydende eller væskelignende tilstande imellem. Man kan ikke jord på sådanne planeter i traditionel forstand.

Hvorfor er gasgiganter så store?

Ved større masser koger planetens hav, og atmosfæren bliver til en tæt blanding af damp og brint og helium. Når en planet når et par gange Jordens masse, vil atmosfæren vokse hurtigt, hurtigere end den faste del af planeten og til sidst danne en gas gigant planet som Jupiter.

Anbefalede: