Hvad er calomel halvcelle?
Hvad er calomel halvcelle?

Video: Hvad er calomel halvcelle?

Video: Hvad er calomel halvcelle?
Video: 12 ELECTROCHEMISTRY | CALOMEL HALF CELL CALOMEL ELECTRODE | IIT ADVANCED | JEE MAIN CHEMISTRY 2024, April
Anonim

Calomel elektrode er en type halvcelle hvor elektroden er kviksølvbelagt med calomel (Hg2Cl2) og elektrolytten er en opløsning af kaliumchlorid og mættet calomel . I den calomel halvcelle det overordnede reaktion er. Hg2Cl2(s) + 2e- →← 2Hg(l) + 2Cl-

Desuden, hvad bruges en calomel-elektrode til?

Calomel er Brugt som grænsefladen mellem metallisk kviksølv og en chloridopløsning i en mættet calomel elektrode , som er Brugt i elektrokemi for at måle pH og elektriske potentialer i opløsninger, I de fleste elektrokemiske målinger er det nødvendigt at holde en af de elektroder i en elektrokemisk celle ved a

Ved også, hvad er en referencehalvcelle? EN reference halvdel - celle er en elektrode med en stabil og veldokumenteret elektrokemisk potentialspænding. To halvt - celler er forbundet i en elektrolyt for at skabe en galvanisk celle eller batteri. Referencehalvdel - celler tjener derfor som medie for evt celle potentialeberegning.

Folk spørger også, hvordan virker calomelelektroden?

Den mættede calomel elektrode (SCE) er en reference elektrode baseret på reaktionen mellem elementært kviksølv og kviksølv(I)chlorid. Den vandige fase i kontakt med kviksølvet og kviksølv(I)chloridet (Hg2Cl2, " calomel ") er en mættet opløsning af kaliumchlorid i vand.

Hvad er standardpotentialet for en standard calomelelektrode?

Det standard potentiale for denne reaktion er +0,268 V. Hvis cellen er mættet med KCl ved 25°C, potentiel er +0,241 V. A calomel elektrode mættet med KCl kaldes en mættet calomel elektrode , forkortet S. C. E. (og billedet til højre).

Anbefalede: