Hvad er en rationel koordinat?
Hvad er en rationel koordinat?

Video: Hvad er en rationel koordinat?

Video: Hvad er en rationel koordinat?
Video: Coordinates of a Hole of a Rational Function 2024, Kan
Anonim

EN rationelle koordinater er en koordinater i rummet, hver af dem koordinater er rationel ; det vil sige koordinater af punktet er elementer af feltet af rationel tal. For eksempel er (2, -78/4) en rationel punkt i 2-dimensionelt rum, da 2 og -78/4 er rationel tal.

Heraf, hvordan kan du tegne et punkt med rationelle koordinater på et koordinatplan?

Den vandrette tallinje kaldes x-aksen, og den lodrette tallinje kaldes y-aksen. Vi kan kurve , eller lokaliser, en punkt , (a, b), hvor a og b er rationel numre, på koordinatplan ved at placere a på x-aksen og derefter flytte b-enheder op, hvis b er positiv, eller b-enheder ned, hvis b er negativ.

Efterfølgende er spørgsmålet, er kvotienten af to heltal altid et rationelt tal? ja, den kvotient af to heltal er altid et rationelt tal . derfor kan det altid være repræsenteret i form af p/q, hvor p og q er relativt co-prime.

Deraf, hvad er Y-koordinaten?

EN y - koordinere er det andet element i et bestilt par. Når et bestilt par er tegnet som koordinater af et punkt i koordinere flyet, den y - koordinere repræsenterer den rettede afstand af punktet fra x-aksen. Et andet navn for y - koordinere er ordinaten.

Hvad er rationelle og irrationelle tal?

Rationelle tal er tal der kan udtrykkes som en brøkdel eller del af en helhed nummer . (eksempler: -7, 2/3, 3,75) Irrationelle tal er tal der ikke kan udtrykkes som en brøkdel eller et forhold mellem to heltal.

Anbefalede: